Koneturva Modernisointi

  • Uudistatko vanhaa konetta? Tunnethan vastuusi?
  • Modernisointi muuttaa koneen rakennetta ja toimintaa ja edellyttää uutta turvallisuuden ja vaatimustenmukaisuuden tarkastelua. Koneturvallisuuden ratkaisut kannattaa teettää alan ammattilaisilla.

  • Koneturva Modernisointi varmistaa projektinne onnistumisen kustannustehokkaasti. Turvallisuuden lisäksi koneen käytettävyys ja tuotannon tehokkuus ovat meille etusijalla.

  • Asiantuntijapalvelujen lisäksi hoidamme tarvittaessa koko projektisi alusta loppuun avaimet käteen-periaatteella.

  • Toimimme myös modernisoinneissa yhteistyökumppanina koneturvallisuuden varmistamiseksi. Ota yhteyttä, niin etsitään yhdessä parhaat ratkaisut!

Modernisointia turvallisuus, käytettävyys ja tuotannollinen tehokkuus huomioiden

Koneita ja konelinjoja modernisoidaan elinkaaren jatkamiseksi ja tuotannollisten muutosten vuoksi. Koneiden suojaukset ja muut turvallisuuteen liittyvät ominaisuudet voivat vaatia päivittämistä, ja oikean turvallisuustason valinta on koneen käytettävyyden kannalta olennaista.

Mitoitamme turvallisuuden ratkaisut perustuen asiakkaan kanssa yhdessä tehtävään riskien arviointiin. Huomioimme tuotannon vaatimukset ja etsimme määräykset täyttävät, pitkän elinkaaren omaavat ja kustannustehokkaat turvallisuusratkaisut.
Pyrimme siihen, että modernisoinnissa tehdyt muutokset helpottavat koneen käyttöä ja parantavat tuotannon tehokkuutta.

Toteutamme koneiden modernisointeja eri laajuisina. Kokonaisprojektit toimitamme esisuunnittelusta käyttöönottoon “avaimet käteen” periaatteella, mukaan lukien tarvittava dokumentaatio käyttöohjeineen. Osaprojekteissa hoidamme tietyt osa-alueet, esimerkiksi ohjausjärjestelmän turvapiirit tai koneen mekaaniset suojaukset.

Modernisointiin liittyvät työnantajan vastuut

Koneen modernisoinneissa työnantajan vastuulle tulevia keskeisimpiä turvallisuuden toimenpiteitä työturvallisuuslain nojalla ovat:

  • turvallisuusselvitys ja riskien arviointi,
  • suojausten suunnittelu ja rakentaminen,
  • dokumentaation päivittäminen ja hallinta.

Työnantajan tulee tarkastella ja tarvittaessa päivittää konekannan turvallisuutta järjestelmällisesti ja määräajoin, Työturvallisuuslain 738/2002 ja Käyttöasetuksen 403/2008 mukaisesti. Turvallisuustasoa tulee tarkastella erityisesti koneita koskevien muutosten yhteydessä ja tarvittaessa turvallisuutta tulee kehittää vastaamaan voimassa olevia määräyksiä.

KONETURVA OY

040 519 9613

info@koneturva.fi

Y-tunnus: FI2802644-8

PIRKKALAN TOIMIPISTE

Muuraintie 5 A 4

33960 PIRKKALA

FINLAND

SEINÄJOEN TOIMIPISTE

Yrittäjäntie 13

60100 SEINÄJOKI

FINLAND